Preskoči na vsebino


Vera in luč vabilo

VERA IN LUČ

V naši dekaniji imamo posebno skupino, ki povezuje družine s posebnimi potrebami – VERA IN LUČ. Srečujejo se v času šolskega leta enkrat mesečno v Vrhpolju. Običajno so ta srečanja na 3. nedeljo v mesecu ob 14. uri in trajajo do približno 18. ure. Skupino spremlja kot duhovni voditelj g. Janez Kržišnik, župnik v Vrhpolju, vodenje skupine pa je zaupano laikom, prijateljem Vere in luči. Na srečanja so povabljeni tako otroci s posebnimi potrebami kot njihovi starši. V posamezno srečanje je vključen skupen uvodni del (predstavitev teme srečanja), delo po skupinah: otroci s posebnimi potrebami – »LUČKE« S PRIJATELJI in STARŠI z duhovnikom in prijatelji, skupno obhajanje »lučkarske maše« in družabni del s pogostitvijo.

Letos želimo povabiti v skupino vse otroke s posebnimi potrebami in njihove starše iz naše dekanije, da skupino pomladimo in ji damo nov zagon. Istočasno vabimo tudi mlade, da se pridružijo kot prijatelji Vere in luči, da bodo naša srečanja še kvalitetnejša.
Skupina Vera in luč omogoča družinam z otroki s posebnimi potrebami, da se duhovno povezujejo, da doživljajo sv. mašo na njim primeren način, pa tudi da se pripravijo na prejem zakramentov in jih globoko doživljajo..."


V tem mesecu se bomo srečali v nedeljo 23. 10. v župnijski dvorani v Vrhpolju ob 14:00. Dobrodošli pa so tudi drugi, da se ob srečanju udeležijo lučkarske maše, ki je ob 15:00 v cerkvi.
 Lep pozdrav, Janez Kržišnik, župnik v Vrhpolju in voditelj skupine Vera in luč