Preskoči na vsebino


Župnija v času epidemije COVID-19

 Franc Koren: Svetogorski Kraljici
 Papež Frančišek: Rad bi podelil z vami upanje po boljših časih
 Družinsko bogoslužje za cvetno nedeljo in velikonočne praznike 2020: TUKAJ
 Vodič SŠK za praznovanje velikonočnih praznikov 2020: TUKAJ
 Molitev s. Elizabete Kremžar


 Naj vas beseda obišče na domu (Centro Aletti)
Razmišljanja p. Marka Rupnika: VIDEO (vklopite podnapise v slovenščini), TEKST
Postna akcija p. Marka Rupnika za zakonce: iskreni.net

 Molitev k Svetemu Mihaelu in k Loški Materi Božji: TUKAJ
 Dragi župljani,

vedno bolj se odkriva zahrbtnost in nepredvidljivost sedanjega stanja. Včeraj smo lahko spremljali molitev papeža Frančiška s pogledom na prazen Trg Svetega Petra v Rimu. Verjetni nisem edini, ki se zaveda, da je v danšnjem času, v sedanjem trenutku rešitev le Božje Usmiljenje, naša molitev in prošnja za zdravje, za rešitev iz te stiske. Zato Vas vabim, da se pridružite molitvi na radiu Ognjišče, ki bo v ponedeljek 30. marca zvečer ob 21.00. Molimo skupaj, za zdravje, za božje varstvo in božje usmiljenje.
V molitvi povezani - vaš župnik Peter
Col, 28. marec 2020

Povezava: Nadškof Zore se je odzval pozivu očeta Jamesa Manjackala Evropi
 Urbi et orbi 27.3.2020 ob 18h in pogoji za popolni odpustek: TUKAJ
 Družinsko bogoslužje na 5. postno nedeljo 2020: TUKAJ
 Navodila slovenskih škofov za praznovanje velikonočnih praznikov 2020: TUKAJ
 Povabilo k molitvi s papežem v petek, 27. marca 2020 (Izjava Mattea Brunija, direktorja Tiskovnega urada Svetega sedeža)

»Kot je sam dejal med nedeljsko opoldansko molitvijo, sveti oče Frančišek v tem času izrednih razmer za celotno človeštvo vabi katoličane po vsem svetu, naj se mu duhovno pridružijo v molitvi prihodnji petek, 27. marca ob 18. uri. Molitev svetega očeta bo mogoče spremljati v živo preko medijev, sklenila pa se bo z evharističnim blagoslovom, ki bo podeljen Urbi et orbi, mestu in svetu, preko komunikacijskih sredstev.

Vsem, ki se bodo duhovno pridružili temu trenutku molitve preko medijev, bodo imeli možnost prejeti popolni odpustek pod pogoji, ki jih predvideva nedavno objavljeni dekret Apostolske penitenciarije.« 

 Papeževe misli (ponedeljek, 23. marec 2020)
 Vsak ponedeljek zvečer vas vabimo k skupni ponedeljkovi molitvi na Radiu Ognjišče, ki bo med 20. in 21. uro. Molili bomo za to, da bi "ta trenutek res znali preživeti kot bratje in sestre skupaj. Da bi znali prispevati svoj delež k temu, da bi lahko čim prej našli pot iz te krize v katero smo zašli,« je povedal mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Molitev bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore.
 Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju: struktura molitve, 1. teden, 2. teden, 3. teden, 4. teden
 V času korona virusa so nekateri prostovoljci na razpolago za molitev po telefonu, za ljudi, ki so v stiski in želijo duhovno tolažbo. Molivci so na razpolago med 8. in 22. uro. Telefonske številke in dopis najdete TUKAJ.
 Adoracija v živo: iz Londona, s Poljske
 Revija Magnificat je dala v postnem času vse do Velike noči popolnoma prost dostop do bogoslužno molitvene revije Magnificat v spletni obliki, kjer boste našli za vsak dan: dnevna berila, evangelij, mašna besedila, jutranjo in večerno molitev, meditacije, življenjepise svetnikov in razmišljanja.
 Papež poziva: Na pandemijo koronavirusa odgovorimo z molitvijo po vsem svetu
 Papeževe misli na četrto postno nedeljo 2020: TUKAJ
 Katoliški verniki lahko na TV Slovenija do nadaljnega spremljajo sv. mašo vsako nedeljo ob 10.00 na TV Slovenija 2. Sv. mašo bo daroval mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference msgr. Alojzij Cvikl v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru.
 Papeževa pridiga 20.3.2020: Bog je tvoj Oče, vrni se k Njemu
 Družinsko bogoslužje na 4. postno nedeljo 2020: TUKAJ
 Križev pot gradiva: župnikov križev pot, križev pot - evharistija, križev pot - friškovec, križev pot - Na tvojo besedo
 Litanije sočutja: TUKAJ
 Spletna stran Katoliške Cerkve z vsemi informacijami v povezavi s COVID19 (tudi urnik maš na spletu in v medijih): https://katoliska-cerkev.si/covid19-meni-ssk
 Kateheza za 3. postno nedeljo: TUKAJ
 Litanije svetega Roka: TUKAJ.
Podobica z molitvijo za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19: TUKAJ